sobota, 10. marec 2018

Otroška trgovina z rabljenimi izdelki pridobiva na popularnosti.

Zavedanje, da s prekomerno potrošnjo zelo onesnažujemo okolje je pripeljalo tako daleč, da vse več staršev in potencialnih strank raje kupi izdelke v trgovini z rabljenimi izdelki. V tovrstni trgovini je mogoče kupiti prav vse, kar ima klasična otroška trgovina in tudi prijazno prodajalko bomo srečali. Razlika je le ta, da v tej trgovini ne boste našli novih izdelkov, vendar bodo slednji rabljeni. Morebiti se najdejo tudi kakšni izdelki, ki so novi, pa jih otrok morda ni ponosil in so se starši odločili, da jih prodajo dalje. Prednost nakupa v otroški trgovini z rabljenimi izdelki ni samo zavest do okolja, vendar tudi do nas samih. Nova oblačila vsebujejo veliko kemikalij v primerjavi z rabljenimi, ki so že večkrat oprana in so kemikalije že sprane. Otroška trgovina z rabljenimi izdelki pridobiva na popularnosti.


Druga pozitivna lastnost pa je tudi ta, da otroci stvari zelo hitro prerastejo in da bi morali starši nenehno kupovati nove stvari v kolikor bi želeli, da bi bile stvari otroku prav. V trgovini z rabljenimi stvarmi so izdelki cenejši in še po koncu uporabe jih lahko ponovno prodamo, seveda pod pogojem, da jih med uporabo nismo poškodovali ali umazali. Enako seveda velja tudi za otroško opremo. Otroška trgovina z rabljenimi izdelki deluje po principu, da izdelke odkupi od staršev ali jih sprejmejo v prodajo in jim plačajo šele po prodaji, za prodajo pa vzamejo določene odstotke. Izdelki, ki jih sprejemajo morajo biti lepi, čisti in seveda zanimivi.

Lastniki se odločijo, katere izdelke bodo kupili in koliko so slednji vredni ter koliko boste lahko za njih prejeli v kolikor se prodajo. Če izdelki niso zanimivi ali niso primerni za prodajo, jih lahko zalstniki zavrnejo. Ko trgocina proda tovrstni izdelek o tem obvesti lastnika in mu izplača dogovorjeni denar. Včasih imajo tovrstne trgovine tudi napisano, kateri izdelki so bolj zaželeni in po katerih je večje povpraševanje. Prav tako lahko napišejo, da določenih izdelkov ne sprejemajo, slednje naredijo predvsem takrat, kadar imajo na zalogi že veliko stvari, ki jih še niso prodali in bi dodatna količina še bolj omejila že omejen prostor.

Prodajalci priznavajo, da tovrstni način prodaje prihaja vedno bolj do prepoznavnosti. Nekoč so si starši oblačila podarjali, danes večinoma več ni tako, vendar starši raje kupujejo rabljene in svoje izdelke dalje prodajo ter tako ponovno nekaj zaslužijo, da lahko kupijo nove izdelke.

Otroci so postali veliki potrošniki, saj potrebujejo vedno več stvari in starši pogosto nimajo na voljo dovolj denarja, da bi vedno znova kupili nove in neuporabljene izdelke. Ob dejstvu, da se oblačila pogosto le nekajkrat oblečejo in jih otroci nato prerastejo, pa pridemo do spoznanja, da je tovrstna menjava resnično najboljša, ne samo s finančnega vidika, vendar tudi z vidika uporabnosti izdelkov. Mnogi niti nimajo prijateljev ali sorodnikov, ki bi izdelke potrebovali in tako bi bila edina možnost, da jih zavržejo, kar pa nikakor ni smiselno. Podarjanje neznanim osebam pa se je že velikokrat izkazalo za slabo dejanje, saj lahko te osebe izdelke naprej prodajo.

Otroška trgovina z rabljenimi oblačili je primerna tudi za tiste, ki nimajo časa prodajati svojih rabljenih stvari.

Ni komentarjev:

Objavite komentar