ponedeljek, 26. februar 2018

Nemščina je že od nekdaj aktualna na našem območju

Že od majhnih nog so nas učili, da so določeni jeziki izjemno pomembni za naše življenje. Med njimi je zagotovo pomembna tudi nemščina (več na Nemscina.si), ki pa ne gre tako rada v uho. Ko pa se je enkrat začnemo učiti, jo hitro vzljubimo, saj je to jezik pravil in ima le malo izjem. Besede v nemščini so sicer dolge in na videz komplicirane, toda ne vzamejo nam poguma, saj se lahko izjemno hitro naučimo pravilne izgovorjave.  


Nemščina je na nekaterih območjih obvezna
Večina slovenskih šol na svoje urnike uvršča obvezno angleščino, nekaj pa tudi nemščino. Oba jezika sta germanskega izvora in oba uveljavljena tudi v svetovnem jeziku. Nemščina je izjemno koristna za ljudi, ki živijo tik ob meji z Avstrijo, kjer je nemški jezik tudi uradni jezik države. Ljudje ob meji delajo tudi v Avstriji, zato morajo nemščino tudi nujno znati. Nekateri so se je že dovolj dobro naučili v šoli, spet drugi so odšli na obvezne tečaje, nekaterim pa je kar sproti padla v uho.  

Nemščina je pomembna tudi v poslovnem svetu
Veliko podjetij je povezanih s tujino. To je nujno potrebno, če želijo, da so še bolj uspešna in poznana. Seveda pa poslovanje ne bi bilo dovolj kvalitetno, če pri tem ne bi uporabljali primernega jezika. Veliko naših podjetij je povezanih z državami, ki govorijo nemško. V takem primeru je seveda nemščino dobro poznati oziroma jo aktivno uporabljati. To pomeni, da v nemščini znamo pisati, govoriti ter tudi poslušati. Veliko zaposlenih v podjetju je tako moralo nujno opraviti dodatne tečaje iz tega jezika, če so na primer želeli obdržati službo. In ko je človek v kaj primoran in ima zato motivacijo, takrat je sposoben marsičesa in še več. Tovrstni tečaji niso dragi, zato jih po večini plačajo delodajalci.

Ni komentarjev:

Objavite komentar