sreda, 12. junij 2013

Kuharski recepti

Sama sem velika ljubiteljica dobre hrane. Pa vi? Ste kdaj pomislili, kakšno je bilo življenje pred začetkom kuharskih receptov? Zgodovina nam pravi, da kuharski recepti izhajajo že iz časa pred našim štetjem.

Prav zaradi tega, si dandanes izjemno težko predstavljamo življenje brez njih. Sicer človeku brez osnovnega znanja kuhanja, tudi recepti ne povedo veliko a kljub temu se je lažje potruditi in si pomagati z receptom, kot pa biti lačen!

Kuharski recepti so pravzaprav seznami navodil za pripravo določene jedi. Iz njih lahko izvemo podatke kot so npr. Sestavine in njihove količine, zaporedje priprave, čas kuhanja/pečenja ipd. Če torej imamo ustrezne pogoje, lahko s pomočjo kuharskega recepta ustvarimo naravnost odlične jedi.

Problemi se žal pojavljajo pri sodobnih kuharskih knjigah, ki niso namenjene kuharju začetniku in zaradi tega nekaterih osnov ne razložijo. Na račun tega se nam kasneje lahko kadi iz pečice, naši sosedje pa še dva dni vohajo rezultate našega "kuhanja". Prav zaradi tega naj bi kuharji začetniki posegali po nekoliko drugačnih receptih, kot profesionalci.

V vsakem primeru si lahko z dobrim receptom precej olajšamo življenje (no, morda ne življenje ampak lakoto pa zagotovo). Če si torej želimo malo kuhanja, nam do odlične jedi manjka le še nekaj kuharskih receptov, pa naj bodo iz knjig ali internetnih virov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar