sreda, 26. junij 2013

Kartuše za tiskalnike

Tiskalnik za tiskanje dokumentov, slik, načrtov potrebuje ustrezno kartušo. Vsaka kartuša vsebuje eden ali več prostorov za shranjevanje črnila.

Kartuše so razdeljene na črno bele in barvne kartuše, vse pa je odvisno od tega ali želimo natisniti samo dokumente, potem nam zadostuje črno bela kartuša, v kolikor pa bi radi tiskali slike, plakate pa potrebujemo barvno kartušo.

Pri nakupu kartuš lahko izbiramo med originalnimi kartušami ali kompatibilnimi oziroma nadomestnimi kartušami. Če se odločamo za nakup originalne kartuše je le to odvisno od znamke tiskalnika, za katerega jo potrebujemo.

V kolikor bi radi kupili kompatibilne oziroma nadomestne kartuše, bomo za manj denarja dobili več, lahko pa pride do odstopanj pri barvi, kontrastu in natančnosti. Vsekakor je na vas za katero kartušo se boste odločili, vi veste ali jo potrebujete za domačo rabo ali za službene namene, na vas je ali ste pripravljeni odšteti več denarja za nakup kartuše ki popolnoma ustreza vašemu tiskalniku ali želite za manj denarja dobiti več.

Ni komentarjev:

Objavite komentar