ponedeljek, 19. november 2018

Odvetniška pisarna Celje

Vse pogosteje odvetniška pisarna postaja tudi mediator, to se pravi, da gre za soočenje dveh sprtih strank v prisotnosti odvetnika, ki kot mediator usmerja potek pogovorov med dvema nasprotnima stranema ter nepristransko usmerja pogovor v smeri razrešitve konflikta v korist obeh strani.

Sodelovanje s sodiščem v tem primeru ni nujna, razen, če sprti stranki v procesu mediacije ne dosežeta sporazuma in zahtevata predajo primera na sodišče. Namen odvetnika je v prvi vrsti, da v kakršnem koli primeru svoje stranke najprej poskuša najti takšno rešitev, s katero se lahko stranka izogne dolgotrajnim procesom na sodiščih, kar pomeni za slednjo tudi bistveno manjše stroške ter hitrejši zaključek primera.

Odvetniška pisarna Celje je odprta v času uradnih ur, kar pa v praksi in dogovoru odvetnika s stranko pomeni tudi, da je delovni čas odvetnika prilagodljiv času stranke. Odvetniška pisarna svoje storitve obračunava skladno z Zakonom o odvetniški tarifi, razen v primeru, če ni med odvetnikom in stranko dogovorjeno kako drugače.

Ni komentarjev:

Objavite komentar