ponedeljek, 5. november 2018

Akumulatorji TOPLA

Akumulatorje TOPLA proizvaja podjetje TAB, ustanovljeno je bilo leta tisoč devetsto petinšestdeset kot ena prvih temeljnih organizacij dela Rudnika Mežica. Predelava svinca v teh krajih ima tristo petdeset letno tradicijo. Najprej so akumulatorji na Koroškem nastajali pod licenco švedskega proizvajalca Tudor. Danes proizvodni program ne predstavljajo zgolj akumulatorji TOPLA, ampak tudi akumulatorji drugih blagovnih znamk. 



Na lokaciji prvotne proizvodnje, se nahaja tovarna za reciklažo. Letno proizvedejo približno trideset tisoč ton svinca iz šestdeset tisoč ton odpada. Na isti lokaciji se nahaja tudi tovarna za industrijske baterije, letna kapaciteta znaša milijon osemsto tisoč trakcijskih in stacionarnih celic. Štartni akumulatorji TOPLA nastajajo v Črni na Koroškem, proizvodna kapaciteta akumulatorjev treh blagovih znamk znaša tri milijone kosov letno. Štartni akumulatorji TOPLA obstajajo v več različnih izvedbah.

Akumulator TOPLA Energy je proizveden po Ca/Ca tehnologiji ekspandiranja. Gre za vsestransko baterijo, katere odlike so odlična moč, zmogljivost in zanesljivost hladnega zagona. Akumulator TOPLA Energy Truck je namenjen gospodarskim vozilo, proizvedena je po Sb/Ca tehnologiji ekspandiranja.

TOPLA TOP akumulator je narejen na podlagi najnovejše inovacije v proizvodni tehnologiji Ca/Ca. Primeren je za najsodobnejše generacije avtomobilov, zaprt pokrov predstavlja zaščito pred razlitjem ter zagotavlja dolgo življenjsko dobro brez vsakršnega vzdrževanja. Akumulator TOP JIS je proizvedena po Ca/Ca tehnologiji ekspandiranja ter prilagojena zahtevam sodobnih vozil z veliko dodatnimi porabniki. Odlikuje jo zelo majhna poraba destilirane vode, popolna zaprtost in odsotnost vzdrževanja.

Na osnovi iste tehnologije je  proizveden akumulator Top Truck, namenjen je sodobnim gospodarskim vozilom. Akumulator TOPLA EFB Stop & Go je namenjena vozilom z mikro-hibridno Start-Stop funkcijo. Ob ugasnjenem motorju zagotavljajo v vozilih električnim porabnikom zanesljivo oskrbo ter zagotovijo hiter in učinkovit zagon v delčku sekunde. Model Top AGM Stop & Go je akumulator namenjen vozilom z napredno Start-Stop funkcijo, ki vključuje vračanje energije zaviranja. Paleta industrijskih TOPLA akumulatorjev obsega modele DIN, DIN-S, BS, BCI, PzV ter PzVB v različnih izvedbah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar