sreda, 24. julij 2019

Odvetnik za ločitve


Ločitev je postopek, ki je za marsikaterega zakonca zelo stresen. V primeru sporazumne ločitve, kjer zakonca nimata otrok ali skupnega premoženja, je zadeva dokaj enostavna. V tem primeru pride največkrat do sporazumne ločitve. Kadar pa so v zakonski zvezi tudi otroci in sta si zakonca tekom zakonske zveze ustvarila skupno premoženje, potem je celotna situacija veliko bolj zapletena. V tem primeru je pomoč, ki jo nudi  odvetnik za ločitve, običajno nujno potrebna.


Otrokova korist je v postopku ločitve najbolj pomembna, zato je tudi določitev o varstvu, vzgoji in preživljanju otrok ena od najbolj stresnih situacij za vse, ki so vpleteni v postopek razveze. Tudi odvetnik za ločitve v marsikateri situaciji ne ostane ravnodušen, je pa zagotovo najboljša opora in najbolj primeren svetovalec. V procesu pred sodiščem posebni izvedenec opravi posvet z vsemi vpletenimi strankami, kjer je upoštevano tudi mnenje otrok, če je to le možno.

Odvetnik za ločitve olajša postopek razveze, ki je lahko zelo stresen.

Mnenje izvedenca je posredovano sodišču, ki na ta način določi kateri zakonec bo vzgajal otroka in določi stike z otrokom za tistega starša, ki otroka ne bo imel pri sebi. Prav tako sodišče določi višino preživnine, ki je odvisna od zmožnosti starša in potreb otroka. Odvetnik za ločitve lahko preveri izvedenčevo mnenje in po potrebi predlaga dodatno mnenje drugega izvedenca.

Poleg otrok pa je potrebno v ločitvenem postopku izpeljati tudi delitev skupnega premoženja. Vanj se šteje celotno premoženje, ki sta ga ustvarila zakonca tekom zakonske zveze. Eden od kriterijev je prihodek vsakega od zakoncev, ki pa ni nujno da je odločilen. Večji delež lahko dobi tudi zakonec, ki je izključno skrbel za vzgojo otrok in gospodinjstvo in na ta način drugemu omogočil pridobitveno dejavnost.

Ker tovrstni postopki ločitve vsekakor niso enostavni, vam svetujemo, da se odločite za storitve, ki jih nudi odvetnik za ločitve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar