nedelja, 28. april 2013

Slikopleskarstvo: kaj morate vedeti pred pričetkom?

Na prvi pogled se zdi slikopleskarstvo izjemno preprosto, v resnici pa se vam lahko zatakne pri celo vrsti stvari. Da bi slikopleskarstvo kar najhitreje osvojili, smo vam pripravili nekaj nasvetov in pravil, ki se jih držijo tudi najboljši mojstri tega posla.

Preden začnete s pleskanjem je potrebno preveriti površino na katero boste nanašali barvo. Odstraniti je potrebno vse temne, prašne in kredaste madeže, saj bo le tako vaša slikopleskarska mojstrovina zasijala v polnem siju. Ker je slikopleskarstvo ponavljajoče se dejavnost, na stena prav gotovo že obstaja stara in odstopajoča barva iz vašega prejšnjega podviga. Tudi to je potrebno odstraniti. Najbolje, da se tega lotite s krtačo in veliko vode. A pozor, preden date prednost slikopleskarstvu, morajo biti vse površine čiste, suhe in brez prahu.

Zalo pomembno je tudi, da izravnate vse neravne površine. Na vse luknje, razpoke in ostala neravna mesta, ki jih opazite, previdno nanesite izravnalno maso, nato pa stene zgladite. Tako, sedaj veste na kaj vse je potrebno biti pozoren pred začetkom pleskanja, zato kar veselo na delo. Želimo vam obilo uspehov in naj vam bo slikopleskarstvo v kar največje veselje in zadovoljstvo

Ni komentarjev:

Objavite komentar