sobota, 16. februar 2013

Spodnje perilo



Dan se začne z dobro kavo in … s spodnjim perilom. Malo za šalo in malo zares. Spodnje perilo je podlaga vsem naslednjim kosom oblačil, ki jih bomo nosili čez dan.
Modeli spodnjega perila so prilagojeni številnim okusom, narejeni so iz različnih materialov – naravnih, umetnih in kombinacij, primerni za različne dejavnosti, kot so šport, romantika v dvoje, vsakodnevni opravki, ter letni čas, starost …
Danes je spodnje perilo precej »skrčena« različica spodnjega perila, kot ga poznamo iz zgodovine. Saj se spomnite raznih diha jemajočih steznikov – dobesedno – krinolin, pajacev ameriških kavbojev pa tudi ženskih spodnjic, ki so segale do gležnjev itd. Tangice so v primerjavi s slednjimi zgolj »flikca«. A tako kot se s časom vse razvija, so se spremembe zgodili tudi na področju spodnjega perila. Danes proizvajalci spodnjega perila dajejo poudarek predvsem na naravnim materialom, najbolj razširjenemu bombažu se tako pridružuje še bambus, ki je kot naravni material primeren za alergike in ženske, saj je antibakterijski in sterilen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar