nedelja, 17. februar 2013

Beljenje

Slikopleskarstvo je lahko za obrtnika uspešna obrt le, če delo opravlja kakovostno, skladno z roki in za opravljeno delo tudi jamči. Slikopleskar mora tudi vedno v korak s časom. Tudi v obrti gredo stvari naprej, skladno s tem, kako se izboljšuje tehnologija orodij in barv.

Napredno slikopleskarstvo uporablja najnovejše metode beljenja in pleskanje. Uporablja nove barve, ki prihajajo na trg. Nove lake in premaze. Ter seveda zna stranki najbolje svetovati. slikopleskarstvo ni le valjček ali čopič, za velike površine se uporabljajo visoko tlačne črpalke in agregati. Na višinah se uporabljajo premični odri. Orodja in pripomočki za hitro in kvalitetno opravljeno delo.

Vsako slikopleskarstvo se začne z enostavnimi deli. Mojster slika stene in strope. Nekatera dela so bolj enostavna, druga so zahtevnejša. Pleska se okna in vrata. V izogib packariji se vsak prostor zaščiti. Pokrije se tla in pohištvo. Pravi mojstri tudi pustijo kar se da čisto. Tako da za dobre mojstre nikoli ne boste od strank slišali, da to slikopleskarstvo pa ni dobro, ker ti vse napacka. So tudi mojstri, ki ne samo slikajo in pleskajo, ampak opravijo tudi zidarska dela, ki so marsikdaj potrebna, ko je treba pripraviti podlago. Ne prideš vedno na že pripravljeno steno in čez le potegneš valjček. Pogosto je potrebno podlago izravnati, zakrpati luknje in razpoke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar